Wat is domotica ?

Wat is domotica ?

Anno 2018 hoort men de term Domotica steeds vaker, maar wat is het nou eigenlijk? Het woord zelf is afgeleid van de woorden domus (huis) en tica. Dat laatste woord is geen letterlijke vertaling maar vinden we vaak terug in termen zoals informatica of robotica. Kort door de bocht beschrijft het woord domotica de manier waarop processen in huis middels elektronica geautomatiseerd worden.

In het huis van de toekomst voorziet TD Comfort dat er geen conventionele schakelaars meer gebruikt worden. Alle verlichting, verwarming en andere apparaten worden in het huis van de toekomst automatisch aangestuurd. Zo hoeven de bewoners nooit meer op te staan om de lamp aan het uit te zetten.

Door verschillende apparaten te koppelen met je smartphone, tablet of sensoren kunnen er zogeheten scenes afgespeeld worden. Deze scenes omvatten bijvoorbeeld welke apparaten ingeschakeld moeten worden zodra de wekker gaat. Denk daarbij aan de verlichting, verwarming, het koffiezetapparaat en de radio met file-informatie in de badkamer. Naast het gemak wat een dergelijk systeem met zich mee brengt kan het ook verhoogde veiligheid en energiezuinigheid opleveren. Denk bijvoorbeeld aan slimme stekkers die voorkomen dat apparaten in de ‘slaapstand’ blijven staan. Of rookmelders die gekoppeld zijn aan de verlichting zodat men de weg naar buiten kan vinden.

Het assortiment aan producten die geschikt zijn om in een domoticasysteem groeit iedere week. Van zonneschermen, koelkasten, koffiezetapparaten, auto’s, stofzuigers tot aan de verlichting, verwarming en zelfs de grasmaaier, alles valt te automatiseren.

De waardering van www.tdcomfort.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 40 reviews.