Hoe begin ik met domotica?

Hoe begin ik met domotica?

Het grote voordeel aan de moderne domotica oplossingen is dat ze vrijwel allemaal modulair zijn opgebouwd. Dat betekent dat je al kunt beginnen met domotica vanaf één lamp of apparaat. Wel willen je waarschuwen dat het erg verslavend is om je huis te automatiseren 🙂

Een belangrijke keuze voor het begin van het domotica avontuur is het basisstation. Hiervoor hebben wij een separaat artikel geschreven waarin wij uitleggen waar u het beste op kunt letten. Kort samengevat raden wij u aan om te beginnen met de Athom Homey of een van de Fibaro Home Centers.

Naast het basisstation heb je nog de keuze te maken met welke categorie je wilt beginnen. TD Comfort raadt vrijwel altijd aan om met verlichting te starten. De keuze hiervoor is vrij simpel:

  • Je kunt gemakkelijk zien of je automatisering goed gaat zonder dat er schade aangericht wordt wanneer het net niet helemaal goed gaat. Als je bijvoorbeeld bij je zonnescherm begint en die klapt per ongeluk uit met windkracht 10 kan dit vervelende gevolgen hebben.
  • Iedereen heeft verlichting in huis en gebruikt het regelmatig
  • Een veelgehoorde ergernis zijn lampen die onnodig aan blijven staan.
  • Er zijn zeer gebruiksvriendelijke en makkelijk te installeren pakketten op de markt die voor iedereen geschikt zijn.

Toch nog vragen?

Mocht je nou toch nog twijfelen waar je het beste kunt beginnen, schroom dan niet om ons de vraag te stellen in onze gratis chatbox. Op die manier kunnen wij je snel en gemakkelijk voorzien van een passend advies.

Toegevoegd aan de winkelwagen:

De waardering van www.tdcomfort.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 40 reviews.